Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ambulanțe blocate pe șoselele din țară: Salvatorii au intervenit pentru a le tracta

Mai multe ambulanțe nu au putut să ajungă la timp la pacienți pentru că au derapat de pe șosele.
Sputnik

CHIȘINĂU, 30 ian – Sputnik. Mai multor ambulanțe care au derapat ieri, de pe șosele au fost deblocate de către angajaţii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Potrivit reprezentanţilor IGSU, cele mai importante intervenții ale pompierilor la tractarea ambulanțelor au avut loc în localități din raioanele Fălești, Anenii Noi, Ialoveni, dar și Orhei.

Salvatorii sunt în alertă: Pericol major în următoarea perioadă

În satul Ciolacul Vechi, raionul Fălești, o ambulanță nu putea ajunge la pacient, din cauza unei porțiuni de drum cu gheață. Ca urmare, salvatorii au intervenit şi au ajutat medicii să ajungă la bolnav.

O altă intervenție a angajaților IGSU a avut loc în localitatea Roșcani, raionul Anenii Noi, unde din cauza unei pante dificile, o ambulanță nu putea ajunge la chemare. Tot de asistența salvatorilor a fost nevoie și în localitatea Rezeni, Ialoveni, dar și în satul Budai, raionul Orhei.

În ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în şase situații de deblocare și tractare a mijloacelor de transport derapate de pe şosea. Pentru prevenirea și lichidarea situațiilor de risc au fost antrenați 128 de salvatori și pompieri cu 32 autospeciale de intervenție.