Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Număr sporit de polițiști pe străzile Capitalei: Iată ce s-a întâmplat

Traficul rutier în mai multe intersecții din Chișinău a fost dirijat în această dimineață de agenții de patrulare, chiar dacă semafoarele funcționau în regim normal.
Sputnik

CHIȘIINĂU, 22 ian – Sputnik. Inspectoratului General al Poliției a dublat astăzi numărul angajaților la dirijarea traficului rutier la cele mai aglomerate sensuri giratorii și intersecții din Capitală.

Acest lucru s-a întâmplat în urma unei ședințe care a avut loc luni în cadrul Inspectoratului General al Poliției. Împreună cu subdiviziunile responsabile de dirijarea traficului rutier din Capitală și autoritățile publice locale s-a încercat identificarea unei soluții pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea ambuteiajelor și accidentelor rutiere.

Autoritățile sunt în alertă: Șeful poliției vine cu un avertisment

Astfel, începând cu ziua de 22 ianuarie, angajații Inspectoratului General al Poliției vor fi prezenți în număr mai mare decât de obicei și vor activa în mod sporit la dirijarea traficului rutier în intersecțiile și sensurile giratorii din Chișinău. Numărul agenților de patrulare va fi suplimentat în intervalele 07:30 – 09:30 și 16.30 – 18:30.

Totodată, Inspectoratul General de Carabinieri va asigura prezența angajaților în preajma instituțiilor de învățământ, pentru a ajuta copiii și părinții să traverseze în siguranță cele mai periculoase intersecții și treceri pentru pietoni.

INP menționează că ofițerii de patrulare se vor implica în fiecare zi la dirijarea traficului, iar numărul angajaților și intersecțiile unde vor activa aceștia vor fi modificate după necesitate, în funcție de apariția unor puncte problematice.

Totodată, participanții la trafic sunt îndemnați să respecte regulile de circulație rutieră și să se conformeze indicațiilor polițiștilor și a reprezentanților Inspectoratului General de Carabinieri.

Pietonii trebuie să traverseze strada la trecerile de pietoni, pentru că autovehiculele au nevoie de un spațiu mai mare de oprire pe carosabilul acoperit cu zăpadă sau gheață, să se asigure temeinic înainte de a păși pe trecerea de pietoni, chiar dacă legislația rutieră le oferă acestora prioritate.