Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce tip de miere este recomandat pentru afecțiunea de care suferi: Iată ce spun apicultorii

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", apicultorul și organizatorul târgurilor de miere, Roman Mereuță, a vorbit despre beneficiile uimitoare ale diverselor sortimente de miere, care au un gust aparte și proprietăți terapeutice diferite pentru organism.
Sputnik
Ce tip de miere este recomandat pentru afecțiunea de care suferi: Iată ce spun apicultorii

Mierea de albine nu este numai gustoasă, ci și un adevărat izvor de sănătate. Beneficiile mierii de albine se datorează conținutului său de vitamine, aminoacizi și minerale precum calciu, fier, clorură de sodiu, magneziu, fosfat și potasiu. Mierea de albine este cel mai rapid și puternic energizant natural, care ajută excelent în tratamentul afecțiunilor respiratorii, cele hepatice sau cardiace.

Apicultorul Roman Mereuță le recomandă copiilor în vârstă de până la șapte ani să consume câte o linguriță de miere de salcâm în fiecare zi. Astfel, mierea de salcâm întărește imunitatea copiilor, luptă împotriva bacteriilor și le oferă o excelentă sursă de energie.

În caz de răceală, apicultorul menționează că cea mai bună miere pe care o puteți consuma este mierea de tei sau cea din flori de levănțică. Mierea de tei calmează accesele de tuse și vă ajută să adormiți fără probleme. Mierea de lavandă este bună în probleme pulmonare, are efect tonic și diuretic. Aceasta alină simptomele reumatice și este indicată și celor cu afecțiuni pulmonare.

"Vă recomand să consumați un pahar de apă fiartă caldă, o lingură de miere și o bucățică de lămâie. Acest "cocktail" are un efect benefic, în special când aveți tuse uscată. Nu consumați miere în exces pe stomacul gol", a subliniat Mereuță.

Apicultorul a precizat că și mierea de hrișcă protejează organismul și previne îmbolnăvirile cardiovasculare, combătând în același timp pierderile de memorie de scurtă durată sau pierderea vederii.

În Moldova se produc în temei următoarele sortimente de miere: miere de salcâm, de tei, de floarea soarelui, de levănțică, plorifloră și de mană.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș