CHIȘINĂU, 14 ian – Sputnik. Asasinul lui Victor Nour, un tânăr din Republica Moldova care a fost ucis cu bestialitate într-un cămin al Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, România, va sta până la sfârșitul vieții sale în închisoare.
Curtea de Apel Iaşi a pus punct procesului în care Aurelian Giosan, fost student al Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza”, a fost acuzat de omor calificat, tentativă de omor calificat, tâlhărie şi distrugere. Acesta a fost găsit vinovat la toate capetele de acuzare. Judecătorii au stabilit pentru acesta pedeapsa maximă: închisoare pe viaţă, scrie presa locală.
Giosan a mai fost obligat de instanță să plătească daune totale de 500 de mii de euro părinților lui Victor Nour, dar și unui alt student care a fost grav rănit în noaptea tragică de 9 noiembrie 2015.
Cum a avut loc crima
Victor Nor, un tânăr de 19 ani din Chișinău, își făcea studiile la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor de la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Acesta a fost omorât în dimineața zilei de 9 noiembrie 2015 de către un alt student cu care locuia în aceeași cameră la cămin.
Potrivit specialiștilor de la Institutul de Medicină Legală din Iași, Victor Nour a decedat după ce i-au fost aplicate peste 40 de lovituri de cuțit în timp ce dormea. În cameră în acea noapte mai era un alt coleg de-al său, Casian Harpa, de 20 de ani, care și el a fost grav rănit de cel de-al treilea coleg de cameră, Aurelian Giosan.
Tânărul din Moldova, ucis la Iaşi, a fost omorât în timp ce dormea>>>
Potrivit procurorilor, Giosan s-a întors la cămin în ziua asasinatului, petrecându-şi noapte la un club din oraş, și şi-a atacat colegii de cameră cu un cuţit, în timp ce aceștia dormeau. După aceasta, Giosan a dat foc încăperii și a fugit de la locul infracțiunii.
Infractorul, Aurelian Giosan, a fost reținut la o zi de la comiterea crimei, în casa părinților săi din Roman, județul Neamț. Un portret psihiatric al lui Giosan, realizat de experţi în timpul procesului, releva că acesta nu manifestă empatie faţă de victime, regret faţă de faptele comise, conturează o periculozitate extremă, dovedind pe deplin riscul concret pentru ordinea publică pe care îl reprezintă punerea sa în libertate.