Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Filarmonica Națională organizează un concert omagial, consacrat lui Alexei Stârcea

La Filarmonica Națională "Serghei Lunchevici" din Chișinău va avea loc un spectacol de excepție cu prilejul împlinirii, la 17 februarie 2019, a 100 de ani de la nașterea marelui solist vocal, profesorului și compozitorului Alexei Stârcea.
Sputnik
Filarmonica Națională organizează un concert omagial, consacrat lui Alexei Stârcea

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", directorul artistic al Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici", Marian Stârcea, care este și fiul regretatului compozitor Alexei Stârcea, a venit cu mai multe detalii despre desfășurarea concertului omagial.

Evenimentul va fi precedat de un concurs a tinerilor talente. Astfel, pe 26 martie, ora 11.00, va avea loc prima etapă a Concursului Internațional de Canto Academic "Alexei Stâncea". Cea de-a II-a etapă a concursului se va desfășura pe 28 martie. Laureații concursului vor participa pe 29 martie, ora 18.00 la Gala Laureaților - concertul dedicat renumitului compozitor Alexei Stârcea.

"Consider că va fi un concert frumos și interesant în care va fi argumentat și confirmat, faptul că, Alexei Stârcea a lăsat o mare amprentă în cultura muzicală a țării noastre și va rămâne în memoria tuturor", susține Marian Stârcea.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș