Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Crimă gravă la Nisporeni: Și-au omorât prietenul de păhar și l-au aruncat în toaletă

Doi inculpați vor face în total 60 de ani de pușcărie pentru un omor grav comis vara trecută la Bălăurești.
Sputnik

CHIȘINĂU, 11 ian – Sputnik. Procurorii au reușit să demonstreze vina a doi inculpaţi, care în vara anului trecut şi-au ucis prietenul de pahar şi i-au aruncat cadavrul în toaletă. Magistrații i-au condamnat pe aceștia la câte 30 de ani de detenţie, informează Procuratura Generală.

Crimă odioasă la Ungheni: Unde au fost reținuți tinerii suspectați de omor

Cazul a avut loc în iulie 2018, în locuinţa unuia dintre inculpaţi, în satul Bălăureşti, raionul Nisporeni. După ce ar fi consumat împreună cu victima alcool, între aceştia s-a iscat un conflict. Indivizii au luat la pumni victima în vârstă de 51 de ani, care a murit în urma leziunilor grave incompatibile cu viaţa. Văzând că bărbatul nu mai dă semne de viață, indivizii au lăsat cadavrul în casă şi au mers să-l ajute pe un consătean să descarce lemne. Peste câteva ore au revenit însă la locul crimei şi, pentru a ascunde urmele infracţiunii, au aruncat corpul victimei în toaleta din gospodărie, după care l-au acoperit cu mai multe cărămizi.

Cadavrul a fost depistate peste o lună de la comiterea crimei, de către concubina unuia dintre inculpaţi, indivizii fiind anunţaţi în căutare şi reţinuţi în România, iar ulterior extrădaţi autorităţilor din Republica Moldova.

Cei doi sunt originari din raioanele Nisporeni şi Hânceşti, cu vârstele de 26 şi 36 de ani, anterior condamnaţi pentru huliganism agravat.

Fiind audiaţi de procurori, aceştia şi-au recunoscut vina.

Pe lângă închisoare, inculpații urmează să achite succesorului părţii vătămate un prejudiciu moral şi material de 533 de mii de lei lei, precum şi să recupereze cheltuieli de judecată de peste 33 de mii de lei.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.