Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Corneliu Popovici, despre prioritățile anului 2019 în sistemul educațional

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", consilierul președintelui Republicii Moldova în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici, a vorbit despre prioritățile anului 2019 în sistemul educațional.
Sputnik
Corneliu Popovici, despre prioritățile anului 2019 în sistemul educațional

Corneliu Popovici a declarat că pe parcursul anului 2019 vor fi formate un șir de soluții concrete pentru probleme reale care sunt în sistemul educațional din Moldova.

Învățământul universitar din Moldova: În 2019 va fi și mai rău

"Vom veni cu soluții pentru creșterea diversificării familiei, pentru că foarte mulți copii cresc în familii monoparentale sau fără părinți ca urmare a procesului de migrație. O altă problemă este la are vom atrage atenția este inegalitatea socială, pentru că sunt cazuri când copiii nu pot merge la școală, inclusiv din motiv, că nu au cu ce să meargă la școală. Devenim o țară cu o diversificare socială destul de puternică", a menționat Corneliu Popovici.

Totodată, o altă problemă la care se vor propune soluții este dezvoltarea noilor tehnologii. Un alt obiectiv este propunerea soluțiilor concrete în ceea ce privește găsirea unor răspunsuri competente la creșterea incidențelor bolilor în rândul copiilor.

"Se nasc copiii cu un șir de probleme de sănătate. Din păcate, numărul acestor copii este în creștere. Trebuie să ținem cont de toate aspectele atunci când vorbim despre educația tinerii generații".

Cum își demonstrează studenții creativitatea? Iată ce spune un profesor universitar

Mai mult decât atât, Corneliu Popovici afirmă că avem mulți tineri talentați, bine pregătiți, inclusiv sportiv, dar care sunt atrași de ofertele instituțiilor altor țări.

"Trebuie să analizăm cum să răspundem acestor tendințe dacă vrem ca copiii noștri să rămână acasă și să ne prezinte țara noastră sau cel puțin să revină acasă", a punctat Popovici.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș