Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incendiu în Capitală: 10 persoane, rămase fără acopperiș de-asupra capului

Flăcările au distrus noaptea trecută o parte din acoperișul unei case cu un nivel din strada Ceucari, unii locatari fiind nevoiți să se adăpostească pe la vecini.
Sputnik

CHIȘINĂU, 26 dec – Sputnik. Zece persoane au rămas fără acoperiș în urma incendiului care s-a produs în sectorul Poșta Veche din Capitală, i-a comunicat miercuri reporterului Sputnik o locatară din clădirea afectată de flăcări, Sofia Morozan.

„A avut de suferit o jumătate de casă. Cei ale căror locuințe au fost deteriorate de foc s-au adăpostit temporar pe la vecini. Astăzi au fost experții de la serviciul de pompieri și au evaluat daunele”, a spus femeia.

Aceasta presupune că una dintre cauzele izbucnirii incendiului este gradul înalt de uzură al clădirii care are deja 60 de ani.

Autoritățile nu au un răspuns privind cauzele năprasnicului incendiu de la Nisporeni

Marți seara, presa a informat că la Poșta Veche arde o casă.

Liliana Pușcașu, ofițer de presă la Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a precizat că s-a aprins acoperișul casei nr. 36 din strada Ceucari. Nimeni nu a avut de suferit. Au ars circa 30% din acoperișul clădirii. Incendiul a fost stins de două autospeciale ale serviciului de pompieri iar cauzele izbucnirii focului urmează a fi stabilite.

Din spusele altui locatar, Iurie, în prezent sunt înlăturate dărâmăturile și sunt curățate urmele lăsate flăcări.

„Incendiul a izbucnit aseară în jurul orei nouă. Flăcările au fost stinse în totalitate aproximativ pe la 22.30”, a spus bărbatul.

În casa respectivă locuiesc trei familii cu copii mici.