Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi detalii în cazul tragicului accident de la Peresecina

Potrivit datelor preliminare, accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive.
Sputnik

CHIȘINĂU, 23 dec - Sputnik. Un teribil accident rutier s-a produs aseară între Peresecina şi Orhei. Patru oameni au murit după ce o maşină a ieşit pe contrasens şi a lovit lateral un alt automobil. Potrivit datelor preliminare, accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive. Impactul a fost atât de puternic, încât din cele două autoturisme s-a ales doar un morman de fiare, scrie presa locală. 

Accident cumplit la Peresecina: Patru persoane au murit - Video

Oamenii legii au stabilit că autoturismul de model BMW a derapat și a ieșit pe contrasens și a ciocnit în lateral un automobil de model Toyota Prius.

Toţi cei care şi-au pierdut viaţa erau în maşina care a ieşit pe contrasens. Doi dintre ei sunt şoferul şi soţia acestuia, care aveau 25 şi, respectiv, 23 de ani. Aceştia au lăsat acasă un copil de doar cinci ani.

Femeia a murit pe loc, iar bărbatul s-a stins la spital. Apropiaţii susţin că cei doi şi-au cumpărat recent maşina şi erau foarte bucuroşi de noua achiziţie. La locul accidentului au mai murit doi tineri, care aveau câte 22 de ani.

A urcat beat la volan, a ucis un pieton și a fugit: Iată ce au decis magistrații

În continuare, la spitalul din Orhei se află două persoane. Este vorba despre celălalt conducător auto şi o pasageră din maşina lui. Femeia de 33 de ani a fost operată, iar şoferul, în vârstă de 37 de ani, a suferit mai multe traumatisme.

La locul accidentului s-a deplasat şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Alexandru Pînzari, care a convocat o şedinţă de urgenţă. Acesta a dispus ca, în următoarele două săptămâni, să fie efectuat un studiu de fezabilitate pentru toate drumurile pe care s-au produs accidente grave în ultima perioadă. După aceasta, responsabilii şi autorităţile locale trebuie să vină cu soluţii. Totodată, şeful IGP a declarat că va fi iniţiată o achetă de serviciu şi că acest traseu va fi monitorizat mai atent.