Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Îngrozitor: Asta se întâmplă în Moldova – Vezi ce au făcut patru inspectori de poliție

La insistenţa procurorilor, patru inspectori de poliție au fost condamnaţi de instanța de judecată.
Sputnik

CHIȘINĂU, 12 dec – Sputnik. Patru inspectori ai secţiei Poliţiei Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţiei Căuşeni au fost condamnaţi la câte cinci ani de închisoare, cu executare, şi obliţaţi să-i achite părţii vătămate a unui prejudiciu total de 60 de mii de lei.

Îngrozitor: Se întâmplă chiar în Chișinău – Cum tratează copiii unii șoferi de maxi-taxi

Pedeapsa a fost aplicată de magistraţii Curţii de Apel Chişinău, care au admis contestaţia procurorilor împotriva sentinţei primei instanţe – acum doi ani, prima instanță aplicase în privinţa acestora pedepse nonprivative de libertate.

Toți patru poliţiştii au fost acuzaţi de procurori de „tortură comisă de mai multe persoane, cu folosirea unor instrumente special adaptate în acest scop”.

Potrivit oamenilor legii, cazul a avut loc în dimineaţa zilei de 29 mai 2012. Poliţiştii l-au maltratat pe un locuitor al satului Fârlădeni pentru a obţine de la victimă declaraţii cu privire la comiterea unui furt.

Abuzurile inspectorilor au avut loc în biroul de serviciu al unuia dintre ei, victima fiind numită cu cuvinte necenzurate, ameninţată cu privarea de libertate şi lovită crunt cu pumnii, picioarele, precum şi cu alte obiecte special adaptate pentru maltratare.

Un video îngrozitor: Iată cum erau exploatate două minore în Capitală

În rezultatul acţiunilor ilegale ale poliţiştilor, victima s-a ales cu multiple traumatisme, fapt confirmat prin rapoartele de expertiză.

Imediat după cele întâmplate, bărbatul s-a adresat la Procuratură. Pe acest fapt fiind pornită o cauză penală, iar poliţiştii au fost diferiţi justiţiei și eliberaţi din funcţie.

Decizia Curţii de Apel Chişinău a fost pronunţată în lipsa inculpaţilor – foștii polițiști au fugit din țară și vor fi anunţaţi în căutare, iar la reţinerea lor, va fi pusă în aplicare pedeapsa cu închisoare.

Decizia este definitivă şi executorie, însă cu drept de recurs la Curtea Supremă de Justiţie.