Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră: Gaburici anunță când vor reveni acasă locatarii blocului afectat de explozie

Ministrul Economiei, Chiril Gaburici, a făcut un anunț important pentru cei care au avut de suferit în urma exploziei din sectorul Râșcani al Capitalei: Iată când vor reveni locatarii în casele lor.
Sputnik

CHIȘINĂU, 6 dec - Sputnik. Locatarii blocului afectat de explozia produsă pe 6 octombrie în sectorul Râșcani al capitalei pot reveni de astăzi acasă, anunțul a fost făcut de ministrul Chiril.

Potrivit Ministerului Economiei, 116 dintre cele 126 de apartamente au fost reparate deja, iar în alte 10 apartamente, de la etajele 14-17, care au fost afectate cel mai mult de explozie – au loc lucrări de finisare, care se vor încheia în următoarele zilele.

”Ne bucurăm că în ajunul sărbătorilor, locatarii pot reveni în siguranță acasă”, a menționat Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii.

Reamintim că în seara zilei de 6 octombrie s-a produs o explozie în sectorul Râșcani din Capitală, în urma unei scurgeri de gaze. Atunci a fost creat un grup de lucru format din specialiști în domeniu, care au expertizat, monitorizat și coordonat toate acțiunile de reparație a blocului afectat.

În prezent, Ministerul Economiei și Infrastructurii lucrează la un regulament complex care va prevedea expres utilizarea, alimentarea și importul buteliilor de gaz pe întreg teritoriul Republicii Moldova.