Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Despre ce au discutat Andrian Candu, Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu - detalii

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, întreprinde o vizită de lucru la București - iată ce a discutat președinții celor două Camere ale Parlamentului României.
Sputnik

CHIȘINĂU, 27 nov - Sputnik. Președintele legislativului de la Chișinău, Andrian Candu, i-a invitat pe membrii Parlamentului României să participe în cadrul misiunilor internaționale de monitorizare a alegerilor parlamentare din anul viitor.

”Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut, astăzi, întrevederi cu președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, la București, unde efectuează ultima vizită oficială din actualul mandat”, informează Parlamentul printr-un comunicat.

Candu le-a mulțumit omologilor săi pentru sprijinul acordat țării noastre în procesul de integrare europeană. În cadrul întâlnirilor au fost abordate teme legate de viitoarea președinţie a României la Consiliul Uniunii Europene, dar și despre un program de susținere puternică a Republicii Moldova din partea României care ar putea fi lansat anul viitor.

La rândul lor, președinții celor două Camere ale Parlamentului României și-au afirmat susţinerea perspectivei europene a Republicii Moldova şi reformelor interne pe traiectoria de integrare europeană a țării.

La finalul întrevederilor Președintele Parlamentului a semnat în Cartea de onoare a Senatului și cea a Camerei Deputaților din Parlamentul României și a înmânat Medalia Democrației lui Călin Popescu-Tăriceanu și lui Liviu Dragnea pentru contribuții remarcabile la aprofundarea relațiilor de prietenie dintre Republica Moldova și România, precum și pentru merite deosebite în dezvoltarea relațiilor cu Parlamentul Republicii Moldova.

Totodată, președintele Parlamentului a fost decorat cu Colanul Parlamentului, cea mai înaltă distincție a Camerei Deputaților din Parlamentul României.