Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mâine ar fi mai bine să nu scoateți mașina din curte – Iată de ce

Mâine vor periclita traficul în Capitală nu doar condițiile meteorologice nefavorabile, dar și faptul că Poliția a restricționat circulația pe un șir de străzi din centrul orașului.
Sputnik

CHIȘINĂU, 17 nov – Sputnik. Dat fiind că astăzi în Chișinău carosabilul este umed, iar la noapte temperatura va coborî până la -4..-5 grade Celsius, este posibil ca mâine, în special, dimineața, asfaltul să fie acoperit cu un strat subțire de gheață.

Zăpada face primele victime: Îngrozitor ce s-a întâmplat astăzi pe șosele – Foto  

Dar nu doar acest fapt va îngreuna circulația transportului în Capitală, ci și decizia Poliției de a restricționa circulația pe arterele principale din centrul urbei. Și asta pentru că Partidul Socialiștilor va organiza duminică, 18 noiembrie, un marș național, în cadrul căruia va fi pusă temelia viitoarei platforme electorale a formațiunii.

Potrivit organizatorilor, marșul va demara de la Circ și Academia de Științe, după care la ora 11:00 cele două coloane își vor da întâlnire în Piața Marii Adunări Naționale, unde va avea loc un miting politic.

Iată de ce Inspectoratul Național de Patrulare a anunțat că mâine va restricționa circulația în centrul Chișinăului, pe străzile pe care se vor deplasa cele două coloane, începând cu ora 11:00 și până la sfârșirea acțiunii. Totodată, va fi sistată circulația și pe bulevardul Ștefan cel Mare, pe perimetrul strada A. Pușkin-strada Mitropolitul Bănulescu-Bodoni.

Poliția a anunțat și locurile de parcare pentru participanții la eveniment, care vor fi disponibili chiar din seara zilei de astăzi:

- bd. Renașterii (ambele părți);

- str. P. Rareș;

- str. Dosoftei (în perimetrul str. M. Viteazul – str. Bodoni);

- str. Columna (în perimetrul str. S. Lazo – str. Pușkin);

- str. M. Viteazul (în perimetrul bd. Ștefan cel Mare – str. Columna, ambele părți);

- str. Tricolorului;

- bd. Ștefan cel Mare (în perimetrul str. M. Cebotari – str. I. Creangă);

- Scuarul Academiei;

- bd. C. Negruzzi (ambele părți).

În scopul asigurării ordinii publice şi securităţii circulaţiei rutiere, Inspectoratul Național de Patrulare le solicită șoferilor și participanții la marș să se conformeze cerințelor inspectorilor de patrulare.