În cadrul evenimentului, nouă echipe, formate în cele opt regiuni de implementare a proiectului, vor aborda subiecte precum toleranța, discriminarea, comunicarea între religii, culturi și etnii. Invitate în studioul radio Sputnik Moldova, reprezentantele Consiliului Național al Tineretului din Moldova, Ceslava Coșalâc și Livia Managadze, au venit cu mai multe detalii despre acest eveniment.
"Prin intermediul unor piese de teatru, participanții vor contribui la sensibilizarea populației și la promovarea dialogului intercultural. Activitățile pe care le facem sunt menite să sporească toleranța și respectul în țara noastră. Moldova este o țară multiculturală, iar prin aceste evenimente demonstrăm că suntem diverși, dar putem fi uniți prin această diversitate", a menționat Livia Managadze.
Evenimentul este organizat pentru al treilea an și a adunat peste 200 de tineri care, prin intermediul unei piese de teatru, și-au exprimat atitudinea și viziunea vis-a-vis de situațiile de discriminare pe care le întâlnim sau de care au fost afectați. La această ediție a galei vor participa romi, ucraineni, bulgari, români, georgieni etc.
"O piesă de teatru va dura 10-15 minute. Piesa teatrală este bazată pe efecte sonore. Vom transmite mesajul prin muzică. În piesa de teatru sunt abordate două societăți în comparație: societatea armonioasă, tolerantă sau antidiscriminatorie și societatea răutăcioasă, invidioasă și egoistă. În acest mod prezentăm cum sunt unii oameni și cum trebuie să devină. Intrarea la eveniment este liberă", a adăugat Ceslava Coșalâc.
Acest eveniment este organizat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova în cadrul proiectului „Dialog intercultural în Moldova”, susținut financiar de către Fundația Elvețiană pentru Copii „Pestalozzi”.
Autor: Cristina Baș