Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil: Navă sub pavilion moldovenesc, prinsă cu 1,4 tone de cocaină la bord - detalii

Autoritățile spaniole au descoperit aproximativ 1,5 tone de cocaine aflate la bordul unei nave sub pavilion moldovenesc.
Sputnik

CHIȘINĂU, 23 oct – Sputnik. La o distanță de 980 de mile marine de insulile Canare, Poliția spaniolă a reținut o navă sub pavilion moldovenesc, la bordul căreia se aflau 1,4 tone de cocaină, informează Poliția spaniolă.

Poliția din Spania precizează că nava a venit din Turcia în America de Sud, iar de acolo a traversat Oceanul Atlantic, îndreptându-se spre Spania. Lotul a fost ridicat în cadrul unei operațiuni comune a polițiștilor spanioli cu forțele navale din Spania și a Administrația Antidrog (Agenție în cadrul Ministerului Justiției din SUA). Au fost reținuți zece membri ai echipajului - cetățeni ai Ucrainei, Georgiei, Bulgarei și Turciei.

Solicitați de Sputnik Moldova, Ministerul Economiei au declarat că sunt făcute verificări pentru a vedea dacă într-adevăr nava era sub pavilionul Moldovei.

Pe prcursul anului 2017, autoritățile spaniole au confiscat 477 de tone de droguri, cu 30 la sută mai mult decât în 2016.