Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Astăzi este marcată Ziua Mondială a Demnității

Astăzi este marcată Ziua Mondială a Demnității. Demnitatea este o calitate a ființei umane care presupune existența unei conștiințe a propriei valori și principiile morale în cadrul societății. Demnitatea, mândria sau orgoliul sunt trei termini adesea confundați între ei. Ce reprezintă, de fapt, demnitatea umană?
Sputnik
Astăzi este marcată Ziua Mondială a Demnității

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", juristul și interpreta de muzică populară Angela Brașoveanu, a explicat ce semnifică demnitatea umană bazată pe virtuți morale și divine.

"În cuvântul demnitate nu-și găsește locul aroganța sau mândria. Pentru mine demnitatea este cuvânt sfânt. După părerea mea, demnitatea înseamnă în primul rând ascultare. Demnitatea înseamnă respect: să te respecți pe tine și pe cei din jurul tău. Trebuie să fim oameni, să învățăm copiii să fie cuminți și să-și respecte familia, graiul, patria și pe toți oamenii", a declarat invitata.

Angela Brașoveanu spune că demnitatea este un dar de la Dumnezeu. Totodată, demnitateacaracterizează nu doar creștinii, ci toți oamenii angajați într-o rețea socială bine conturată de dragoste și responsabilitate.

Autor: Cristina Baș