Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Marea Britanie are un ministru pentru combaterea sinuciderilor

În Cabinetul de Miniștri britanic a fost înființat un nou post de ministru: pentru sănătate mintală și combaterea sinuciderilor.
Sputnik

CHIȘINĂU, 11 oct — Sputnik. Ministru al Sănătății Mintale și Combaterii Sinuciderilor din Marea Britanie este Jackie Doyle-Price, informează RIA Novosti.

Noul ministru va coordona activitatea Guvernului cu cea a organelor puterii locale, a organizațiilor caritabile, a experților și medicilor.

Totodată, Guvernul britanic va aloca până la 1,8 milioane de lire sterline organizației caritabile „Samaritans", care vine în ajutorul oamenilor aflați în prag de sinucidere.

Moldovenii în Marea Britanie: Imigranţii care vor fi favorizaţi în sistemul post-Brexit

Anual, în Marea Britanie își pun capăt zilelor circa 4,5 mii de persoane. Suicidul este de asemenea cea mai răspândită cauză a deceselor bărbaților până la 45 de ani.

Ministrul pentru combaterea sinuciderilor nu reprezintă cel mai „exotic" post din Guvernul britanic. La începutul anului curent premierul Marii Britanii, Theresa May, a creat postul de ministru al Singurătății, numind-o în această funcție pe Tracey Crouch.

Conform datelor „Crucii Roșii" din Marea Britanie, peste nouă milioane de britanici (la o populație de 65,6 milioane) sunt încercați deseori sau în permanență de sentimentul de singurătate. Organizația caritabilă numește acest fenomen „epidemie ascunsă".