Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Parlament a fost înregistrată demisia unui director adjunct al SIS

Președintele comisiei, deputatul Raisa Apolschi, va da citirii documentului în cadrul ședinței în plen a Parlamentului, după care deputații vor lua act de demisia vicedirectorului SIS. Hotărârea Parlamentului va intra în vigoare la data adoptării.
Sputnik

CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. Comisia juridică numiri și imunități a înregistrat în Parlament proiectul de hotărâre cu privire la demisia unui director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS). 

Ofițerii SIS au dat lovitura în această dimineață. Ce au făcut în raionul Vulcănești

Este vorba despre Ruslan Munteanu, care a fost eliberat din serviciul special din cadrul SIS în baza cererii de demisie depusă în a doua jumătate a lunii septembrie. Directorul SIS, Vasile Botnari, s-a adresat președintelui Parlamentului, Andrian Candu, cu solicitarea ”de a întreprinde acțiunile de rigoare pentru eliberarea lui Ruslan Munteanu din funcția de director adjunct al SIS, în legătură cu demisia acestuia”.

Munteanu a depus cererea de demisie din funcția de director adjunct al SIS din proprie inițiativă.

Potrivit hotărârii Comisiei juridice, numiri și imunități, Parlamentul va lua act de cererea de demisie a lui Ruslan Munteanu din funcția de director adjunct al SIS. Președintele comisiei, deputatul Raisa Apolschi, va da citirii documentului în cadrul ședinței în plen a Parlamentului, după care deputații vor lua act de demisia vicedirectorului SIS.

Hotărârea Parlamentului va intra în vigoare la data adoptării.