Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată pentru ce vor fi judecați doi arabi în țara noastră

Doi arabi vor fi judecați în țara noastră pentru trafic de influență.
Sputnik

CHIȘINĂU, 2 oct — Sputnik. Procurorii anticorupție au transmis spre examinare în instanța de judecată cauza penală în privința a doi cetățeni arabi care sunt învinuiți de trafic de influență. 

Trafic de influență: Vezi în ce dosar este vizat un fost polițist

Temei pentru pornirea urmăririi penale a fost plângerea denunțătorului, căruia i-a fost extorcată de către învinuiți suma de 4 000 de euro, în vederea minimalizării răspunderii penale a altor două persoane învinuite într-o altă cauză penală.

Cei doi cetățeni străini dădeau asigurări că au influență asupra persoanelor cu funcții de răspundere din cadrul SIS și CNA și le vor determina să adopte o hotărâre favorabilă. Este vorba de aplicarea unei amenzi în privința învinuiților pe cauza penală respectivă, motiv pentru care au primit în câteva tranșe suma de 4 000 de euro.

Din materialele cauzei rezultă că denunțătorul și învinuiții se cunoșteau de mai mult timp. Cei doi erau aliați în afaceri. Primul datorându-le o sumă considerabilă de bani, iar conform declarațiilor învinuiților, scopul urmărit prin extorcarea banilor era de a își restitui o parte din datorii.

Învinuiții și-au recunoscut vina în săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Aceștia riscând o amendă de până la 200 000 de mii de lei sau închisoare de până la șase ani.