Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Revoltător: Iată ce le-a făcut unor minore un avocat din Capitală

Un avocat din municipiul Chișinău este învinuit de trafic de copii – Procurorii au trimis dosarul în instanță și individul urmează să compară pe banca acuzaților.
Sputnik

Chișinău, 1 oct — Sputnik. Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a unui avocat care este acuzat de trafic de copii.

Avocatul care a exploatat sexual o minoră a primit 30 de zile de arest

În rezultatul investigațiilor efectuate pe caz de către procurorii PCCOCS în comun cu ofițerii CCTP al INI al IGP al MAI, s-a stabilit că în anul 2016 inculpatul a identificat și o minoră aflată în situație de vulnerabilitate, pe care periodic o exploata sexual până în anul 2018, în apartamentul său, situat în sectorului Botanica, municipiul Chișinău, propunându-i victimei sume bănești cuprinse între 50 și 350 lei, pentru un raport sexual.

În cadrul urmăririi penale, a mai fost identificată o altă victimă, care la fel a fost exploatată sexual de către inculpat și care a avut de suferit în urma acțiunilor ilegale ale acestuia. Procurorii spun că investigațiile pe acest caz sunt în desfășurare inclusiv pentru a identifica și alte eventuale victime.

Victimelor le-a fost acordată asistența psihologică și juridică necesară.

În caz de condamnare, inculpatul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau detențiune pe viață.