Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important pentru polițiști: Ce trebuie să facă în cel mai scurt timp

Polițiștii care stau în chirie pot primi indemnizații: iată ce trebuie să facă pentru a beneficia de acestea.
Sputnik

CHIȘINĂU, 27 sept — Sputnik. Mai mult polițiști vor beneficia de compensația pentru chirie. Este vorba de 70 de angajați din mai multe subdiviziuni ale Inspectoratului General al Poliției din toată țara, inclusiv două familii de polițiști.

Guvernul le face un cadou polițiștilor: Locuințe de serviciu și compensații pentru chirie

IJP explică în ce mod pot beneficia polițiștii de compensația pentru chirie.

Astfel, candidații trebuie să prezinte un document care să ateste că nu au în proprietate o locuință, certificatul de căsătorie şi copia contractului de închiriere a apartamentului, iar comisia de profil va examina va adopta decizia de compensare a cheltuielilor de chirie.

Persoanele interesate pot afla mai multe informații din Regulamentul cu privire la modul de achitare a indemnizației pentru închirierea spațiului locativ funcționarilor publici cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit Regulamentului aprobat de Guvern în luna iulie, beneficiari ai acestuia sunt funcționarii cu statut special din cadrul MAI care nu sunt asigurați cu spațiu locativ, inclusiv cămin, la locul de muncă și care au locul permanent de trai situat la o distanță de peste 30 km de la locul de muncă.

Suma indemnizației acoperă costul chiriei locuinței, prevăzut în contractul de închiriere, însă nu poate depăși salariul de funcție al angajaților. În plus, dacă soțul și soția sunt funcționari publici cu statut special în cadrul MAI, ambii vor beneficia de compensații pentru chiria spațiului locativ.