Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rusia, cel mai important partener pentru exportul de lactate

Piața Federației Ruse este principala destinație a exporturilor de lactate din Republica Moldova. Asta a declarat pentru Sputnik Moldova președinta Asociației Producătorilor și Procesatorilor de Lapte din Moldova, Carolina Linte.
Sputnik
Rusia, cel mai important partener pentru exportul de lactate

Prezentă la Forumul Economic Moldo-Rus, Carolina Linte a spus că astfel de evenimente sunt foarte importante pentru mediul de afaceri, mai ales că a ele participă și politicieni, care le rezolvă mai ușor problemele pe care le întâmpină.   

Carolina Linte a menționat că Republica Moldova are branduri de renume a produselor lactate, care pot fi cu ușurință găsite pe rafturile supermaketurilor din Rusia. Aceasta a mai menționat că speră ca în cadrul acestui forum să discute și problema taxelor vamale percepute de către Federația Rusă, pentru exportul produselor lactate.  

Afacerista s-a referit și la exportul de carne pe piața din Rusia. Ce a declarat la acest subiect, ascultați în fișierul audio atașat.