Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii nu sunt lăsați să intre în România cu mâncare

În toate punctele de trecere a frontierei sunt instituite măsuri suplimentare de control, fiind interzisă introducerea, în scopul consumului personal, a cărnii de porc sau a produselor alimentare având la bază carnea de porc.
Sputnik

CHIȘINĂU, 1 sept – Sputnik. Moldovenii nu sunt lăsați să intre în România cu mâncare. Măsura face parte din acțiunile de prevenire a răspândirii pestei porcine în țara vecină.

Pesta porcină lovește și în berbeci

La intrarea n România, produsele alimentare din carne de porc sunt confiscate și ulterior distruse. 

Aceleași măsuri le-a luat și Bulgaria. Autoritatea locală pentru Siguranța Alimentară din Bulgaria a luat măsuri în scopul prevenirii pătrunderii pe teritoriul țării a virusului pestei porcine africane.   

Astfel, în toate punctele de trecere a frontierei sunt instituite măsuri suplimentare de control, fiind interzisă introducerea, pe teritoriului Republicii Bulgaria, în scopul consumului personal, a cărnii de porc sau a produselor alimentare având la bază carnea de porc. În cazul depistării unor astfel de produse, acestea sunt confiscate, plasate în lăzi frigorifice și ulterior nimicite.