Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii din străinătate deschid tot mai multe afaceri. Câte locuri de muncă au creat

Tot mai mulți moldoveni întorși de peste hotare sau rudele acestora deschid afaceri, acasă. Aceștia beneficiază și de suport din partea statului, în cadrul proiectului „Pare 1+1".
Sputnik
Moldovenii din străinătate, deschid tot mai multe afaceri - Câte locuri de muncă au creat

Directorul interimar al Organizației Pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Petru Gurgurov, a declarat la Sputnik Moldova câte locuri de muncă au fost create în cadrul acestui proiect. Mai mult, oficialul a vorbit și despre oportunitățile de care au beneficiat antreprenorii în cadrul acestui program.

„Acest proiect a fost gândit pentru a susține migranții. Pentru că nu în zadar se numește reintegrarea cetățenilor. Pentru că scopul nu este doar de atragere a finanțelor, dar și a resurselor umane. Acest proiect a fost creat pentru mai multe componente: informare, instruire și finanțare", a spus Petru Gurgurov.

Începând cu anul 2010, prin intermediul programului „PARE 1+1", 1246 de întreprinderi au fost finanțate. Până în prezent, în cadrul programului au fost oferite împrumuturi nerambursabile în sumă de 242,4 milioane de lei, ceea ce a permis atragerea investițiilor în valoare de 767,7 milioane de lei.