Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Baltag: „Restabilirea relațiilor economice cu Rusia trebuie să devină o prioritate"

Republica Moldova are relații economice tradiționale cu Federația Rusă, iar restabilirea acestora ar trebui să devină o prioritate. De această părere este președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din Republica Moldova, Alexandru Baltag.
Sputnik
Baltag: „Restabilirea relațiilor economice cu Rusă trebuie să devină o prioritate"

Afirmațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Kilometrul 0", de la Sputnik Moldova. Tot acolo, Alexandru Baltag a spus că agenții economici din Republica Moldova trebuie să se adapteze cerințelor pieții din Federația Rusă.

„Relațiile moldo-ruse la nivel economic eu cred că depășesc relațiile bilaterale pe care le avem. Noi trebuie să recunoaștem deja că și consumatorul din Federația Rusă dorește o altă calitate a produselor. Iar acest lucru a dus la o concurență mult mai acerbă a produselor moldovenești cu alte produse din alte țări", a afirmat Alexandru Baltag.

Invitatul emisiunii „Kilometrul 0", a mai afirmat că autoritățile trebuie să vadă restabilirea relațiilor cu Rusia, ca pe o prioritate.

„Restabilirea relațiilor comerciale cu Federația Rusă, desigur că este o prioritate. Deoarece este o piață de circa 200 de milioane de oameni, dar aș spune că este și o zonă de tranzit destul de importantă pentru piața din Asia Centrală, dar și din Caucaz", a mai declarat Alexandru Baltag.

Menționăm că în perioada 20-22 septembrie, la Chișinău urmează să se desfășoare Forumul Economic Moldo-Rus, la care  se vor întâlni oameni de afaceri din țara noastră, dar și din Federația Rusă. Cum vede Alexandru Baltag desfășurarea acestui eveniment, ascultați în materialul audio de mai sus. 

Autor: Vasile Dosca