Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul Pavel Filip a făcut o declarație de ultimă oră despre vacanța de nouă zile

Premierul Pavel Filip a făcut o declarație de ultimă oră despre vacanța de nouă zile. Ce se va schimba.
Sputnik

CHIȘINĂU, 22 aug – Sputnik. Șeful Guvernului de la Chișinău a făcut o declarație de ultimă oră despre vacanța bugetarilor de la sfârșitul lunii august.

Câte zile se vor odihni bugetarii în anul 2018

Pavel Filip a declarat că el personal, alături de alți colegi de-ai săi și instituții guvernamentale, va renunța la cele nouă zile de odihnă. Premierul a afirmat că va munci în aceste zile, deoarece este mult de muncit.  

”Voi munci în această minivacanță ca și mulți colegi de-ai mei. Chiar și unele instituții se vor afla la muncă în această perioadă. Avem mult de muncă”, a declarat premierul. 

Bugetarii din Moldova vor intra de la sfârșitul acestei săptămâni într-o vacanță de nouă zile. Acesta va începe pe data de 25 august și se va încheia la 3 septembrie. 

Conform prevederilor Codul Muncii, zilele 27 şi 31 august sunt declarate zile de sărbătoare nelucrătoare. În acest an, data de 27 august cade în zi de luni, iar 31 august – în zi de vineri. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a propus ca zilele 28, 29 şi 30 august – marți, miercuri și joi – să fie considerate zile de odihnă. Recuperarea acestor zile va avea loc în zilele de sâmbătă: 8 și 29 septembrie şi 20 octombrie.

Cabinetul de Miniștri a avut deja o vacanță de două săptămâni, în perioada 6-20 august.