Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Savanții au stabilit câte ore trebuie să dormim în funcție de vârstă

În funcție de anii pe care îi aveți, savanții vă recomandă numărul optim de somn în cele 24 de ore ale zilei.
Sputnik

CHIȘINĂU, 20 aug – Sputnik. Savanții au constatat că necesarul de somn pentru fiecare persoană depinde de vârsta pe care o are. Șefa secției Medicinei Somnului din cadrul Departamentului de Neurologie ”Benjamin and Virginia T. Boshes” din Chicago, profesor de neurologie, Phyllis C. Zee, susține într-un interviu pentru ”Every Day Health”, că necesarul de somn este direct proporțional cu vârsta pe care o avem. 

Regula de aur: Vinul și bucatele trebuie să fie parteneri și nicidecum concurenți în arome

Cele mai multe ore de semn le petrece un nou-născut. Din cele 24 de ore ale zilei un copil de la 1 la 3 luni are nevoie de până la 17 ore de somn. De la 4 la 11 luni – copilul trebuie să doarmă între 12 și 15 ore pe zi. 

Treptat, numărul orelor necesare pentru somn scade. Astfel, bebelușii de la 1 an la 2 ani trebuie să doarmă pe zi între 11 și 14 ore, iar de la 3 la 5 ani – între 10 și 13 ore pe zi. 

Odată ce încep să meargă la școală, copii au nevoie de la 9 la 11 ore de somn în 24 de ore. De la 14 ani și până la 17 ani, minorii au nevoie de 8 – 10 ore pe zi de somn. 

Persoanele adulte, conform cercetătorilor, trebuie să doarmă între 7 și 8 ore pe zi. 

Totul despre somn: informații, rețete, sfaturi