Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tineri din Moldova, învățați cum să tragă din Kalașnikov

Peste 50 de tineri, admiși la Academia Militară, studiază tactica generală, instrucţia tragerii, regulamentele militare, instrucţia de front, pregătirea de geniu şi pregătirea medico-militară.
Sputnik

CHIȘINĂU, 9 aug – Sputnik. Tinerii admiși în acest an la Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun” (AMFA) din Moldova urmează, în perioada 23 iulie-24 august, cursul de integrare militară, desfășurat la sediul instituției.

Potrivit comandantului interimar al Batalionului de Învăţământ al AMFA, căpitan Alexandru Tanasiev, cei 53 de tineri – fete şi băieţi — studiază tactica generală, instrucţia tragerii, regulamentele militare, instrucţia de front, pregătirea de geniu şi pregătirea medico-militară.

Tinerii admişi în Academia „Alexandru cel Bun”, iniţiaţi în arta militară

Instruirea are ca obiectiv familiarizarea studenţilor cu specificul artei militare şi verificarea stării moral-psihologice de adaptare la cerinţele mediului militar.

Căpitanul Tanasiev a adăugat că, la final, viitorii studenţi vor executa trageri de luptă din pistolul-mitralieră AKM, la distanţa de 100 de metri, la Baza militară de instruire a Armatei Naţionale de la Bulboaca.

După cursul de integrare, tinerii vor depune Jurământul Militar.