Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova își mută ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim? Reacția Ministerului de Externe

Află care este reacția Ministerului de Externe al Moldovei cu privire la mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim.
Sputnik

CHIȘINĂU, 25 iul — Sputnik. După ce în presă au apărut știri privind intenția Moldovei de ași muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, ofițerul de presă al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova a declarat că nu a fost luată încă o decizie în acest sens.

”Este adevărat că diplomația israeliană promovează la toate nivelele subiectul relocării ambasadelor acreditate de la Tel Aviv la Ierusalim. Partea moldovenească a luat act de acest deziderat, dar nu a luat o decizie în acest caz", a declarat Valeriu Rusu precizând că țara noastră și-a declarat toată deschiderea față de o eventuală inaugurare a unei Ambasadei israeliene la Chișinău.

Moldova, al cincile stat din lume care vrea să facă asta: Iată ce condiție are>>>

Potrivit presei din Israel, Republica Moldova ar putea fi al cincilea stat din lume care ar fi gata să-și mute ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, cu condiția ca Israelul să-și deschidă o ambasadă în Republica Moldova.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului israelian de Externe, Emanuel Nachshon, a confirmat că Yuval Rotem a vizitat Moldova și a discutat chestiunea mutării ambasadei la Ierusalim.