Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul le oferă bani, dar investitorii nu se grăbesc să creeze noi locuri de muncă

Investitorii se pare că nu se grăbesc să creeze noi locuri de muncă, chiar dacă Guvernul este gata să ofere subvenții de zeci de mii de lei.
Sputnik

CHIȘINĂU, 25 iul — Sputnik. Guvernul a aprobat astăzi extinderea termenului de prezentare a cererilor privind subvenţionarea creării de noi locuri de muncă cu o lună. Astfel cererile vor putea fi depuse până pe 31 august.

Regulamentul prevede subvenționarea cu 40 de mii de lei pentru crearea fiecărui loc de muncă creat.

O nouă metodă de subvenționare a agricultorilor. Anunțul făcut de directorul AIPA

Pentru a putea beneficia de subvenții, agenții economici trebuie să respecte mai multe criterii și anume: creșterea numărului de salariați cu cel puțin 100 de persoane, salariul mediu lunar la întreprindere pentru persoanele nou-angajate nu mai mic de 75% din cuantumul salariului mediu lunar pe economie, lipsa restanțelor agentului economic față de bugetul public național.

Cabinetul de Miniștri a decis prelungirea termenului de recepționare a solicitărilor, având în vedere că este primul an de aplicare a acestui mecanism de stimulare a investitorilor să creeze noi locuri de muncă.

Cererile pot fi depuse online, prin intermediul portalului E-cerere, sau în scris, la adresa Ministerului Finanțelor.