Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Inteligența emoțională va fi predată opțional în școlile din Moldova

Mii de elevi din țara noastră vor beneficia de cursuri unde vor învăța cum să-și controleze emoțiile.
Sputnik

CHIȘINĂU, 22 iulie — Sputnik. Elevii din țara noastră vor beneficia în premieră de cursuri de inteligență emoțională. În cadrul orelor copii vor învăța cum să-și facă mai ușor prieteni, cum să-și depășească problemele emoționale și să fie empatici cu semenii lor. De această oportunitate vor beneficia 80 de mii de elevi din toate școlile din țară. 

Copii intoxicați cu gaze lacrimogene într-o școală din Orhei - Detalii

Astfel de ore sunt predate în majoritatea școlilor lumii, iar Moldova va prelua în premieră exemplul acestor țări. Elevii vor avea posibilitatea să învețe, încă de pe băncile școlii, cum să-și gestioneze emoțiile negative și pozitive.

Tinerii își vor putea dezvolta abilitățile de comunicare, gândirea creativă și vor învăța cum să aibă mai multă încredere în ei, pentru a se simți valoroși. Psihologii au stabilit că viața emoțională a copilului are un impact semnificativ asupra viitorului acestuia. Școlile ar fi locul ideal unde copiii ar învăța cum să-și recunoască și să-și înțeleagă emoțiile, cum să interacțoneze cu alți copii și să mențină relații frumoase de prietenie.

Cine sunt fericiții elevi care vor beneficia de 57 de milioane oferite de BM

În Republica Moldova, Inteligența Emoțională este studiată doar la câteva universități, iar psihologii recomandă ca aceste cursuri să fie incluse și în curricula școlară. Un studiu realizat de cercetătorii americani a scos în evidență faptul că elevii care au frecventat cursurile de Inteligență Emoțională au înregistrat o reușită mai bună la școală.

După ce au monitorizat comportamentul a 97 de mii de copii, inițiați în acest domeniu încă din grădiniță, apoi au continuat să urmeze cursurile la gimnaziu și facultate, cercetătorii au constatat că tinerii au înregistrat o rată de absolvire cu 6% mai mare decât a colegiilor care nu au frecventat cursurile.