Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Trump a declarat că pregătirile pentru a doua întrevedere cu Putin sunt în derulare

Președintele SUA a declarat că a găsit limbă comună cu liderul rus și că este gata să aibă a doua întâlnire în format deplin.
Sputnik

CHIȘINĂU, 20 iulie — Sputnik. Liderul american, Donald Trump, a declarat, în cadrul interviului pentru canalul CNBC, că sunt în derulare pregătirile pentru a doua întrevedere cu președintele Vladimir Putin, informează RIA Novosti.

„Da, aș zice că pregătirile sunt în derulare. Am avut o discuție extraordinară pe multiple teme: terorismul, Siria, Orientul Apropiat în general, Iranul", a declarat Trump răspunzând la întrebarea prezentatorului dacă se planifică o a doua întâlnire cu președintele rus.

Oficial: Trump l-a invitat pe Putin la Washington - detalii

Prima întrevedere în format deplin dintre Putin și Trump a avut loc pe 16 iulie la Helsinki. Președinții au discutat peste două ore tête-à-tête, după care delegațiile au luat masa de prânz în format extins, iar ulterior au răspuns la întrebările jurnaliștilor. La sfârșitul întrevederii liderii au declarat că sunt interesați în îmbunătățirea relațiilor dintre cele două țări.

„Cred că sunt în relații bune cu Putin", a spus președintele SUA.

Trump a subliniat că a găsit limbă comună cu președintele Rusiei, însă întâlnirea care a durat două ore „nu a dus întotdeauna la înțelegere".