Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Lovitură grea pentru mafia drogurilor: Iată cine a ajuns pe mâna poliției - Detalii

O grupare criminală specializată în contrabanda cu droguri a fost deconspirată de oamenii legii.
Sputnik

CHIȘINĂU, 17 iulie — Sputnik. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală privind învinuirea unui grup criminal organizat. Acesta era format din cinci cetățeni ai Turciei care au comis infracțiunea de circulație ilegală a substanțelor narcotice (heroina) și contrabandă.

Timp de aproximativ doi ani, procurorii PCCOCS și ofițerii de investigații ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră au documentat gruparea criminală, fiind identificate două posibile rute de transportare a drogurilor. Este vorba de ruta Afganistan, Iran, Azerbaidjan, Georgia, Ucraina, Republica Moldova, Uniunea Europeană (Olanda/Germania) și ruta Afganistan, Iran, Turcia, Bulgaria, România, Republica Moldova, Uniunea Europeană (Olanda/Germania).

În cadrul urmăririi penale a fost stabilit cu exactitate că, în perioada anilor 2015 — 2017, membrii grupării au cumpărat patru semiremorci și camioane de tractare. Acestea au fost dotate cu locuri special amenajate pentru a ascunde drogurile. În luna februarie 2018, grupul infracțional a ascuns aproximativ 80 kilograme de heroină în semiremorca încărcată cu roșii, care a fost transportată din orașul Istanbul, Turcia, în Republica Moldova, traversând Bulgaria și România.

Operațiune de amploare a PCCOCS: Iată ce făceau două grupări criminale la Soroca - Foto

În urma monitorizării activități infracționale a grupului, în data de 23 februarie a acestui an au fost efectuate percheziții în raionul Ialoveni, la un depozit și într-o semiremorcă. În urma verificărilor au fost depistate și ridicate aproximativ 79 kilograme de heroină. La solicitarea procurorilor, livrarea controlată a drogurilor din Turcia s-a realizat în conlucrare cu autoritățile statelor Bulgaria, România, Azerbaijan și Ucraina, pe tot parcursul drumului camionul fiind supravegheat non-stop.

Totodată, în cadrul cauzei penale a fost aplicat sechestru asupra mijloacelor de transport, în sumă totală de aproximativ 2 milioane de lei.

Dacă vor fi găsiți vinovați, membrii grupării riscă pedeapsă pentru trafic de substanțe narcotice de la 7 la 15 ani de închisoare și pentru contrabandă de la 3 la 10 ani de închisoare.