Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Durere fără margini: Fata dispărută după BAC, găsită fără suflare. Ce spun polițiștii

Adriana a fost căutată de mai bine de două săptămâni de poliţiști şi salvatori, până trupul ei neînsufleţit a fost găsit de un bărbat dintr-o localitate din alt raion.
Sputnik

CHIŞINĂU, 15 iul — Sputnik. Sâmbătă, tânăra de 18 ani din Hârbovăț, raionul Anenii Noi, care în data de 27 iunie a fugit de acasă după ce a aflat că a picat Bac-ul la matematică, a fost găsită spânzurată într-o pădure de lângă satul Fârlădeni, raionul Căușeni.

Detalii în cazul fetei dispărute la Hârbovăț: Iată ce anunț a făcut Poliția

Mama a fost cea care a alertat poliția. Ea a găsit carnetul de note al fiicei sale, însă fără să fie însoțit de vreun mesaj.

Iniţial, 13 salvatori şi un grup de persoane care o cunosc pe adolescentă s-au mobilizat şi au pornit în căutarea ei. Poliţia a găsit câteva lucruri care i-ar aparţine, însă nicio urmă despre locul unde s-ar fi putut afla, notează publika.md

Ulterior, aproximativ 90 de persoane, inclusiv rude, prieteni și vecini de-ai adolescentei, au cutreierat pădurile şi dealurile din preajma localităţii, dar fără rezultat.

Adolescenta locuia cu mama şi fratele ei în vârstă de şapte ani. Tatăl vitreg este plecat în străinătate.

 

Adriana Iordachescu

Elena Zmeu, directorul școlii din satul Hârbovăț în care învăța Adriana Iordăchescu, consideră că eșecul la examen ar fi doar unul dintre motivele misterioasei dispariții a fetei și a presupus, anterior, că fata putea fi răpită, profitând-se de starea ei deprimată.

„Anterior credeam că este anume așa [a dispărut din cauza notei negative la BAC, nota red.], iar acum am ajuns la ideea că este doar o coincidență. Dacă ar fi plecat de acasă numai din cauza unei evaluări proaste, am fi găsit-o. Am căutat-o peste tot cu salvatori, cadre didactice, copii, polițiști, carabinieri… Alaltăieri, tatăl ei vitreg s-a întors din Israel, unde era la munci. Adriana este în relații foarte bune cu el. Niciun indiciu…”, a declarat ea pentru kp.md.

Elena Zmeu si-a amintit că la sfârșitul lunii mai o elevă din sat fusese răpită. Apoi a fost violată și eliberată în viață.

”Pe 31 mai, la noi a fost răpită o fată, o elevă de clasa a șaptea, a fost violată și eliberată. Poate că acesta este un caz similar? Nu știm ce să gândim. Dar există o astfel de versiune — răpirea”, — a spus directorul școlii.