Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Expert: Doritorii de a se muta cu traiul în Rusia vor obține mai ușor permisul de ședere

Politologul și jurnalistul Iuri Svetov a comentat pentru Sputnik decizia președintelui rus de a simplifica procedura de perfectare a documentelor pentru obținerea cetățeniei Federației Ruse.
Sputnik

CHIȘINĂU, 29 iunie — Sputnik. La indicația președintelui Rusiei, Vladimir Putin, MAI și Ministerului Muncii urmează să elaboreze, până în luna septembrie curent, un proiect de lege privind obținerea permisului de ședere pentru cetățenii străini.

Moldovenii ar putea renunța mai ușor la cetățenie. Iată ce propune Guvernul

Politologul și jurnalistul Iuri Svetov a calificat această decizie ca fiind una corectă, însă întârziată.

„Oamenii au fost mereu nedumeriți, de ce Rusia nu a făcut acest lucru mai devreme. Noi vedem doar cum alte țări își oferă pașapoartele, în cazul în care o persoană este legată într-un fel sau altul de această țară, dacă are anumite rădăcini sau vorbește în acea limbă. Pe când la noi oamenii trebuie să facă față unui șir de obstacole birocratice pentru a obține cetățenia. Dacă cineva are rude originare din Rusia, dacă vorbește limba rusă, în acest caz caz avem nevoie de așa oameni", a menționat Sovetov.

Potrivit acestuia, astăzi toată lumea luptă pentru imigranții apți de muncă.