Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Trafic de influență: Vezi în ce dosar este vizat un fost polițist

Un fost polițist va fi judecat pentru trafic de influență și riscă ani grei de închisoare.
Sputnik

CHIȘINĂU, 27 iun — Sputnik. Un fost ofițer de poliție riscă o amendă impunătoare sau până la șase ani privațiune de libertate.

Polițist de Frontieră, membru al unui grup criminal: Contrabandă cu metale neferoase

Inculpatul susținea că are influență asupra persoanelor publice care activează în subdiviziunile Direcției Înregistrare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din cadrul Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.

Bănuitul pretindea și primea de la absolvenții școlilor auto sume de bani de la 250 până la 700 de euro pentru perfectarea permiselor de conducere.

Potrivit procurorilor anticorupție, banii pe care-i primea ex-polițistul erau transmiși persoanelor publice responsabile de organizarea și desfășurarea examenului pentru obținerea permiselor de conducere.

Astfel, era facilitată promovarea examenului auto și eliberarea permiselor de conducere de categoria „B".

Ce se întâmplă: De ce polițiștii moldoveni nu mai vor să ia mită>>>

Învinuitul și-a recunoscut vina, iar la moment se află în arest domiciliu. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 3000 până la 4000 de unități convenționale sau privațiune de libertate de la doi până la șase ani.