Accidente

Japonia, zguduită de un cutremur puternic: Morți, răniți și distrugeri - imagini de groază

Un seism puternic a lovit Japonia luni dimineață, în urma căruia cel puțin trei persoane au decedat, iar peste 200 au fost rănite
Sputnik

CHIȘINĂU, 18 iun — Sputnik. Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade s-a produs luni dimineața în vestul Japoniei. Trei persoane și-au pierdut viața sub dărâmături.

Epicentrul seismului a fost localizat la nordul oraşului Osaka, potrivit Agenţiei Meteorologice Japoneze care a revizuit magnitudinea cutremurului la 6,1 după ce inițial o stabilise la 5,9, informează stiripesurse.ro.

Alte peste 200 de persoane au fost rănite. Presa din Japonia informează că a fost întreruptă activitatea fabricilor dintr-o importantă zonă industrială şi au fost avariate mai multe conducte de apă.

Premierul Shinzo Abe a declarat că autorităţile evaluează pagubele, prioritară fiind siguranţa locuitorilor. Totodată, autoritățile nipone au anunțat că există riscul de tsunami.

Seismul s-a produs înainte de ora 8 a.m. (23:00 GMT duminică), atunci când locuitorii se îndreptau spre muncă.

Cutremur puternic în Japonia de 6,1 grade: cel puţin 3 morţi şi peste 200 de răniţi >>>

Cutremurul a provocat mai multe distrugeri, inclusiv un incendiu a izbucnit într-o locuință, pe drumuri au apărut crăpături, mai multe străzi au fost inindate după ce conductele de apă au fost rupte.

​Elderly man, nine-year-old girl killed as strong quake hits Japan https://t.co/tbrpLRK1fP by Kaori Kaneko @saitomripic.twitter.com/RaqFCc7lWO

​Aprovizionarea cu gaz la 108.000 gospodării a fost întreruptă de Osaka Gas ca urmare a cutremurului care, de asemenea, a stopat circulația traficului în zonă, înainte ca acesta să fie reluat câteva ore mai târziu.

​研究室が大変なことに、、 pic.twitter.com/9T36nkHEJP

​凄く揺れたね!

​今の地震でこう(笑) pic.twitter.com/hb7UK2pZuY

​Prim-ministrul Shinzo Abe a însărcinat agențiile guvernamentale să "culeagă rapid informații cu privire la daune, să depună eforturi maxime pentru căutarea și salvarea vieților… (și) să ofere informații în timp util și adecvat publicului".