Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Filip Kirkorov, decorat de preşedintele Igor Dodon

Cunoscutul interpret din Rusia, Filip Kirkorov, a venit în Moldova la invitaţia şefului statului pentru a participa la Festivalul Căpșunelor și Mierii.
Sputnik

CHIŞINĂU, 10 iun — Sputnik. Artist din Federația Rusă Filip Kirkorov a fost decorat astăzi de către preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, cu titlul onorific „Artist al Poporului".

„În semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea şi propagarea artei muzicale, pentru contribuţie la consolidarea relaţiilor culturale moldo-ruse, am conferit interpretului de muzică ușoară, compozitorului și producătorului din Federația Rusă, domnului Filip Kirkorov titlul onorific „Artist al Poporului", a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Şeful statului i-a urat succese în activitatea de creaţie, asigurându-l că este oricând binevenit în țara noastră.

Kirkorov se află în Moldova la invitația preşedintelui Dodon, pentru a participa la Festivalul Căpșunelor și Mierii, care se desfăşoară la Sadova.

Preşedintele a menţionat că Filip Kirkorov și-a început cariera artistică, la mijlocul anilor ʼ80, anume în Moldova. Totodată, artistul a compus piesa cu care trupa "DoReDoS" a reprezentat Republica Moldova la concursul internațional Eurovision-2018, susținând și promovând activ trupa în cadrul acestei competiții muzicale. Astfel, interpreții din Moldova au reuşit să ajungă în Top 10 printre cele 43 de țări participante la concurs.