Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cristina Balan a explicat la ce s-a referit când a vorbit de politica externă a țării

Articolul care a provocat atâta gălăgie în mass-media a fost scrisă de un activist de partid, dar nu de un funcționar, a explicat noul ambasador al Republicii Moldova în SUA.
Sputnik

CHIȘINĂU, 6 iun — Sputnik. Noul ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, Cristina Balan, a anunțat că pe viitor va evita să facă declarații politice și va promova interesele tuturor cetățenilor țării.

Stadionul Republican din Capitală ar putea fi desființat și transmis în proprietatea SUA

Ea a făcut acest anunț într-un comentariu oferit în mod exclusiv pentru Sputnik.

Recent, pe internet, a fost publicat un articol al Cristinei Balan, care a provocat reacții contradictorii în mass-media moldovenești. Autoarea se referea la necesitatea cooperării Republicii Moldova cu SUA și, în același timp, era pusă într-o lumină negativă relația Republicii Moldova cu Rusia.

Președintele Moldovei, Igor Dodon, a criticat articolul publicat de Cristina Balan, menționând că "ambasadorii trebuie să facă diplomație, nu politică".

"Acest articol a fost scris anterior numirii mele în funcția de Ambasador și în el am exprimat poziția mea de vice-președinte al Partidului Democrat din Moldova. Luni am anunțat public că am depus cererea de suspendare a calității de membru al PDM, iar în noua mea funcție de Ambasador în Statele Unite ale Americii voi evita declarațiile politice și voi promova interesele tuturor cetățenilor Republicii Moldova", a declarat diplomatul pentru Sputnik.

Decretul privind numirea Cristinei Balan în funcția de ambasador în Statele Unite a fost semnat de președintele Igor Dodon în data de 31 mai. Tot atunci șeful statului a semnat și scrisorile de acreditare care urmează să fie prezentate președintelui SUA, Donald Trump.