Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prognoza meteorologilor: Cum va fi vremea în prima lună de vară

Meteorologii anunță vreme schimbătoare în primele zile ale verii - iată cum vor evolua temperaturile
Sputnik

CHIȘINĂU, 28 mai — Sputnik. Specialiștii anunță vreme deosebit de călduroasă pentru ultimele zile de primăvară. Temperaturile vor fi în creștere și vor atinge pe 31 mai valori maxime de 29..31 de grade Celsius.

Pe 1 iunie însă, în prima zi de vară calendaristică, se anunță vreme instabilă iar arșița se va mai tempera.

Astfel, în prima zi de vară meteorologii prognozează precipitații cu descărcări electrice în toată țara. Valorile termice maxime vor oscila între 26 și 28 de grade Celsius.

Prognoză meteo alarmantă pentru vară! Ce spun specialiștii

Și meteorologii din România au anunțat vreme instabilă pentru începutul verii, dar și pentru următoarele două săptămâni. Potrivit estimărilor acestora, vremea va fi, în general, caldă în majoritatea regiunilor, dar va sta şi sub semnul instabilităţii atmosferice, în special în primele zile din luna iunie, scrie digi24.ro

Prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie din România, valabilă pentru perioada 28 mai — 10 iunie, arată că în Moldova, până la sfârşitul lunii mai, valorile termice diurne vor fi din ce în ce mai ridicate, maxime medii în jurul a 30 de grade, în ziua de 31 mai, apoi temperatura aerului va scădea spre o medie de 22 de grade în data de 3 iunie. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în prima zi de iunie şi în perioada 4 — 10 iunie.

Totodată, meteorologii moldoveni anunță o răcorire mai semnificativă după data de 1 iunie. Aceștia estimează pentru zilele de 3 ți 4 iunie valori termice maxime ce nu vor depăși 18..20 de grade Celsius. De asemenea, sunt prognozate precipitații slabe.