Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În caz de război cu Rusia, S-400 vor priva America din prima zi de control asupra cerului

În cazul unui conflict militar între Moscova și Washington, cele mai noi aeronave americane de control și dirijare Northrop Grumman E-8 cu sistemul radar JSTARS vor fi "doborâte în prima zi" de către sistemele antiaeriene S-400, care nu are analogii în lume, a declarat ministrul Forțelor Aeriene ale SUA, Heather Wilson.
Sputnik

CHIȘINĂU, 26 mai — Sputnik. Pentru a depăși înapoierea față Rusia, SUA vor avea nevoie de 7 miliarde de dolari, a subliniat politicianul american, scrie RT, cu referire la Newsweek.

Peskov: Impunerea blocadei asupra unor astfel de țări ca Rusia este imposibilă

Superioritatea Rusiei și a Chinei în aer face vulnerabile chiar și cele mai noi avioane americane de control Northrop Grumman E-8 cu sistemul radar JSTARS, "în cazul unui conflict militar", scrie jurnalistul Newsweek David Brennan, referindu-se la declarația secretarului american al Forțelor Aeriene, Heather Wilson. Potrivit lui Wilson, chiar și după modernizarea acestor aeronave, tehnologiile rusești și chineze le fac să fie o "țintă ușoară".

Vorbind în Senat în fața membrilor subcomisiei pentru Forțele Aeriene, Wilson a declarat că o aeronavă JSTARS ar fi "ineficientă în caz de război". "Rachetele rusești și chinezești de tip sol-aer au o lungă distanță, iar aeronava va fi doborâtă chiar în prima zi a conflictului", a subliniat politicianul. Potrivit lui Wilson, dezvoltarea noii platforme JSTARS va necesita aproximativ 7 miliarde de dolari. Armata americana este foarte conștientă de potențialul rușilor și chinezilor, notează autorul materialului. S-400 este considerat cel mai eficient sistem de rachete antiaeriene care permite distrugerea rachetelor inamice sau a aeronavelor la o distanta de 402 km si o altitudine mai mare de 30 km.

Luna trecuta, China a primit primul lot de sisteme S-400, astfel "dublând numărul potențialilor adversari americani care folosesc tehnologie avansată". "S-400 îi face pe conducătorii militari ai Statelor Unite nervoși, iar aceștia încearcă să depășească acest decalaj", scrie Brennan. Rusia lucrează deja la o nouă versiune a complexului, S-500, care va putea atinge țintele pe orbita Pământului.

Rusia dorește o unificare cu Statele Unite>>>

Dezvoltarea Rusiei determină chiar și conflicte în cadrul NATO, deoarece Grecia intenționează să modernizeze S-300 existent, iar Turcia a fost de acord să cumpere S-400, rezumă autorul Newsweek.