Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moarte groaznică lângă Chișinău: Poliția spune că e suicid, iar rudele – omor

Potrivit poliției, victima ar fi consumatoare de droguri sau s-ar fi sinucis, însă rudele spun că sunt excluse ambele variante: tânărul era bursier la un colegiu din capitală.
Sputnik

CHIȘINĂU, 23 mai — Sputnik. Circumstanțele morții unui locuitor de 21 de ani al satului Trușeni sunt neclare: tânărul a fost găsit spânzurat, însă există persoane care consideră că acesta nu a putut să se sinucidă.

Mass-media locale au scris că trupul neînsuflețit al băiatului a fost găsit pe 21 mai, în pădurea care separă satul Trușeni de Cojușna, raionul Strășeni. Poliția a interogat persoana care a depistat cadavru. Conform avizului expertizei legale, pe corpul decedatului nu sunt urme de moarte violentă.

Poliția a găsit capul fetei omorâte și lăsată pe malul lacului din Grătiești

Poliția consideră că tânărul și-a pus capăt zilelor. Însă rudele au atras atenția asupra faptului că, la momentul când a fost descoperit, băiatul nu avea încălțăminte și nici telefonul mobil care, apropo, nu au fost găsite nici prin apropiere.

Părerile poliției și rudelor diferă și în ceea ce privește modul de viață al victimei. Ancheta afirmă că tânărul era narcoman, iar rudele sunt convinse că el nu consuma droguri. În afară de aceasta, băiatul își făcea studiile la un colegiu din Chișinău cu finanțare de la buget și avea rezultate foarte bune la învățătură.

Oricare ar fi versiunea poliției, rudele au făcut tot posibilul ca victima să fie înmormântată cu serviciu religios, ceea ce nu se admite în cazul suicidului.

Victima avea doi frați mai mari. În ziua tragediei, tatăl lor plecase la muncă peste hotare.