Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O capitală europeană vrea să limiteze afluxul de turiști: Iată ce vor face autoritățile

Unul dintre cele mai frumoase orașe europene, vizitat anual de aproape două milioane de persoane, vrea să întreprindă măsuri pentru limitarea numărului de turiști.
Sputnik

CHIȘINĂU, 20 mai — Sputnik. Chiar dacă turiștii care vizitează un oraș sau altul lasă în visteria acestora sume importante de bani, la un moment inconveniențele create localnicilor prevalează și pot deveni de-a dreptul insuportabile.

Astfel, cei care își doresc să viziteze Amsterdamul trebuie să știe că autoritățile se gândesc la un plan prin care să limiteze numărul turiștilor care ajung anual aici, scrie digi24.ro.

Potrivit sursei, orașul Amsterdam este vizitat în fiecare an de circa 18 milioane de persoane, mai mult decât toată populația Olandei, acestea invadând străzile pitoreşti ale oraşului şi canalele care îl străbat.

Atracții turistice din Europa și Rusia: Cele mai bune spoturi de promovare

În acest context, autoritățile din capitala olandeză planifică anumite măsuri pentru a reglementa fluxului de turişti, printre acestea numărându-se limitarea opțiunilor de cazare şi creșterea taxelor.

Un plan ce vizează „căutarea unui nou echilibru" a fost stabilit de către noua coaliție municipală, potrivit AFP care a obţinut joi o copie a acestui document, citează digi24.ro.

Deși în plan se menționează că turismul face parte din cultura internațională a Amsterdamului, care trebuie prețuită în continuare, „neplăcerile, afluenţa şi gunoiul exercită o presiune extremă în unele cartiere".

Astfel, activitatea turistică mult prea intensă îi nemulțumește pe locuitorii orașului prin creșterea cantității de deșeuri dar și a comportamentul mai puțin civilizat al unor vizitatori.

Incredibil: Moldovenii sunt săraci, dar iată ce destinații turistice preferă

Amsterdam este în primul rând un oraş menit „pentru a fi locuit şi a se lucra în el", subliniază documentul adăugând că turismul ocupă abia „a doua poziţie".

Astfel, din anul 2019, este planificată majorarea taxelor pentru vizitatori, iar autorităţile locale vor căuta noi modalităţi pentru limitarea numărului de camere disponibile pentru cazare.

Închirierea unor locuinţe pentru sejururi scurte ar putea fi interzisă în anumite zone, iar proiectul unui nou terminal pentru navele de croazieră de mari dimensiuni ar urma să fie revizuit.

Amsterdamul nu este singura localitate care se află în această situație. În Europa, mai multe orașe au declarat război turiștilor.,iar localnicii din mai multe destinații preferate de turiști au participat masiv la marșuri de protest.