Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cavcaliuc: IGP va depune toate eforturile pentru buna desfășurare a marșului LGBT

O știrea mai puțin obișnuită: șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat că Poliția va depune toate eforturile pentru buna desfășurare a marșului homosexualilor, anunțat pentru 19 mai, în centrul Capitalei.
Sputnik

CHIȘINĂU, 18 mai — Sputnik. Inspectoratul General al Poliției a difuzat astăzi un comunicat de presă în care a precizat care va fi comportamentul oamenilor legii în timpul manifestației anunțate de comunitatea homosexualilor pentru 19 mai, în Capitală.

(VIDEO) Care este cea mai mare imoralitate: Explicația unui preot ortodox

"Comunitatea LGBT va desfășura sâmbătă, 19 mai, în Capitală, marșul solidarității, organizat în cadrul Pride Week 2018. Polițiștii vor asigura ordinea și securitatea publică, dar și circulația rutieră în timpul evenimentului", menționează autorii comunicatului de presă.

Ei spun că "șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, alături de alți conducători au avut o întrevedere de lucru cu organizatorii marșului".

Mai mult, șefii IGP s-au angajat să depună toate eforturile ca să asigure buna desfășurare a marșului homosexualilor.

"În acest sens, Inspectoratul General al Poliției va depune toate eforturile pentru buna desfășurare a evenimentului, ori, dreptul la libera exprimare a tuturor cetățenilor trebuie și este respectat, indiferent de interese, afiliere și convingeri, iar evenimentul din 19 mai, nu este o excepție, polițiștii fiind la datorie și asigurând ordinea și securitatea publică", anunță autorii comunicatului de presă.
Vom menționa că marșul homosexualilor, pe care Inspectoratul General al Poliției s-a angajat să-i asigure buna desfășurare, a fost calificat de către Biserica Ortodoxă din Moldova drept "un atentat la moralitate, la instituția sacră a familiei și un pericol pentru generațiile tinere".

În același timp, Mitropolia Moldovei a îndemnat autoritățile locale să nu admită desfășurarea în centrul Capitalei a acestei manifestații imorale, care promovează relațiile sexuale homosexuale.

"În școlile copiilor noștri se introduc, pe ascuns, pornografia, prozelitismul LGBT"

"Îndemnăm autoritățile municipale să sisteze prin orice mijloace promovarea manifestării comportamentelor netradiționale şi prin aceasta a păcatelor strigătoare la cer, care inundă din ce în ce mai accentuat plaiul nostru. Această parada a minorităților sfidează în mod abuziv şi public valorile majorității societății noastre care se numără a fi în proporții de 98% creștini ortodocși — păstrători ai învățăturii Sfintei Evanghelii, conform căreia căsătoria poate fi fondată numai de către un bărbat și o femeie, și nu între persoane de același gen", este menționat în mesajul expediat de Mitropolia Moldovei autorităților locale.

Totodată, este Biserica Ortodoxă menționează faptul că autoritățile nu au nici un motiv legal, moral și nici rațional pentru a susține un "asemenea manifest absurd", iar "organizatorii acestei parade și mentorii lor din afara țării noastre ar trebui deja să cunoască realitățile de aici, din experiențele din anii trecuți".