Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

”Republica Moldova” costă 100 de mii de lei

Folosirea denumirii oficiale sau istorice a statului va costa 100 de mii de lei.
Sputnik

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Folosirea denumirii oficiale sau istorice a statului, a abrevierilor sau derivatelor acesteia de către persoanele juridice va fi reglementată prin lege. Parlamentul a aprobat, în  lectură finală, modificarea și completarea mai multor acte legislative în acest sens.

Cetățenia Republicii Moldova costă 8 milioane de lei

Astfel, se va permite înregistrarea unei denumiri a persoanei juridice cu utilizarea denumirii oficiale sau istorice a statului dacă solicitantul obține permisiunea în acest sens, care se acordă și se retrage în condițiile stabilite de Guvern. Taxa de stat pentru eliberarea permisiunii de folosire a denumirii oficiale va fi de 100 de mii de lei.

Totodată, persoana juridică căreia i s-a retras permisiunea de utilizare în denumire a denumirii oficiale sau istorice a statului este obligată să modifice denumirea sa în termen 30 de zile de la data recepționării deciziei de retragere a permisiunii. 

Noile reglementări vor intra în vigoare la trei luni de la data publicării.