Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă o surpriză pentru șoferi. Nu le vor mai fi aplicate puncte de penalizare

Ministerul Justiției a intervenit cu unele schimbări la Codul Contravențional care permit șoferilor să scape de punctele de penalizare.
Sputnik

CHIȘINĂU, 12 mai — Sputnik. Unii conducători auto ar putea scăpa de punctele de penalizare atunci când încalcă Regulamentul Circulației Rutiere. Ministerul Justiției a intervenit cu unele schimbări la Codul Contravențional care permit șoferilor să scape de punctele de penalizare.

Automobilele șoferilor din Moldova care au provocat accidente vor fi confiscate

Ministrul Justiției, Victoria Iftodi, a declarat că acest lucru se va întâmpla în anumite condiții și anume: conducătorul auto trebuie să recunoască contravenția și să achite amenda timp de 3 zile lucrătoare. 

”Pentru cei care recunosc și achită în trei zile lucrătoare amenda nu vor fi aplicate și punctele de penalizare”, a declarat Iftodi. 

Ministrul susține că această schimbare se face pentru a evita actele de corupție. 

”Știm cazuri când unii conducători autor ajung la limită și riscă să-și piardă permisul de conducere, atunci ei caută diferite modalități de a corupe sau de a se ascunde de pedeapsă”, a menționat ministrul. 

În prezent, conducătorii auto riscă să rămână fără permisul de conducere dacă acumulează timp de șase luni 15 puncte de penalizare.