Corespondență din butoiul cu pulbere al Europei
BRUXELLES, 11 mai — Sputnik, Daniela Porovăț. Lansarea de către premierul Ungariei al conceptului de "democrație creștină" pentru care Ungaria se va lupta în Europa le dă fiori liberalilor și globaliștilor de la Bruxelles.
Provocarea aruncată de Orban celor care doresc să desființeze granițele, valorile și componența etnică a Europei aducând imigranți vine în contextul în care viitorul buget al UE vrea să taie bani de la agricultură și de la alte domenii necesare cetățenilor europeni pentru a-i aloca imigranților. Un demers cu care Viktor Orban se declară în război deschis, amenințând într-un interviu acordat Radio Kossuth că își va folosi dreptul de veto împotriva unei propuneri de buget care va încălca această linie roșie.
Bruxelles-ul nu mai are cum să conteste victoria lui Orban în alegeri, nici cum să îl rupă de popularitatea sa în interiorul Ungariei, motiv pentru care amenințarea cu tăierea fondurilor europene pentru țările care nu respectă "statul de drept", adică voința comisarilor europeni, este vehiculată la scenă deschisă.
Orban a găsit însă cum să le răspundă oficialilor europeni, lansând modelul "democrației creștine", unul care va găsi mulți adepți în Europa și la care Polonia se va atașa fără probleme, fiind ea însăși amenințată de Bruxelles cu tăierea fondurilor pentru că nu acceptă dictatele comisarilor europeni.
Democrația creștină va găsi apoi suport la toate partidele naționaliste și la curentele identitare, tradiționale și creștine din Europa, în creștere evidentă de popularitate în ultimii ani. În România, un demers similar este cel al Coaliției pentru Familie și al referendumului pentru modificare Constituției.
Toate aceste semnale și posibilitatea ca apărătorii valorilor europene "de modă veche", cum le spune Viktor Orban în interviul său, să se coaguleze în jurul democrației creștine reprezintă marea provocare pentru elita transnațională și non-identitară a Europei în următorii ani. Pe măsură ce curentele politice și de opinie se vor ralia democrației creștine, Bruxelles-ul se va vedea în imposibilitatea de a-i mai izola și pedepsi pe susținătorii valorilor tradiționale și naționale.
Ca întotdeauna în ultimii ani, Viktor Orban a văzut oportunitatea de a conduce acest demers, de a-l defini și de a se așeza în fruntea noului curent, dar nu va rămâne singur.
Bruxelles-ul nu mai poate opri această revenire a popoarelor europene la propria matcă, iar toate avertismentele și amenințările sale nu au putut oprit ascensiunea partidelor naționaliste în Ungaria, Polonia, Austria, Italia, Germania sau Franța. Cazurile ultimelor două state, considerate motoarele Europei, merită menționate în acest context. AfD este principalul partid de opoziție de la Berlin, iar în Franța, prestația tot mai slabă a lui Macron și faptul că peste jumătate din francezi sunt nemulțumiți de președintele lor lasă loc unui reviriment al curentului naționalist care a ajuns totuși în turul doi al ultimelor alegeri prezidențiale prin Marine Le Pen. Iar aceste lucruri se întâmplă în țările de care depinde în mod direct viitorul Europei!
Bruxelles-ul nu face decât să întărească democrația creștină prin fiecare sancțiune cu care amenință. Iar SUA nu mai este de partea sa în războiul pentru aneantizarea valorilor "de modă veche". Așa că "elita" liberală care conduce Europe are de ce se teme.
S-a terminat: Țările bogate nu mai vor să fie solidare cu țările pe care le-au sărăcit>>>
Democrația creștină câștigă tot mai mult teren, primește tot mai multe voturi și are tot mai mulți aderenți.