Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi facilități la exportul de mărfuri prin „Cuciurgan-Pervomaisc”

Oamenii de afaceri vor economisi timp și resurse considerabile, fiind exclusă necesitatea deplasării în cadrul unui post vamal intern pentru obținerea certificatelor de origine.
Sputnik

CHIŞINĂU, 10 mai – Sputnik. Certificatul de origine preferențială va putea fi eliberat odată cu depunerea declarației vamale de export. Potrivit unui comunicat al Serviciului Vamal, de această facilitate vor beneficia, în premieră, agenții economici din regiunea transnistreană, înregistrați conform prevederilor legale, care operează exporturi prin punctul comun de trecere a frontierei ”Cuciurgan-Pervomaisc”. 

Vinieta nu mai este verificată la frontieră. Ce schimbări au intervenit la hotar

Astfel, aceşti businessmeni vor economisi timp și resurse considerabile, fiind  exclusă necesitatea deplasării  în cadrul unui post vamal intern pentru obținerea certificatelor de origine.

Controlul comun în punctul de trecere ”Cuciurgan-Pervomaisc” are menirea de a contribui la facilitarea traficului de mărfuri și unităților de transport. Aplicarea unui singur filtru de control la traversarea frontierei va favoriza stimularea operaţiunilor de export-import în regiune, în particular, prin reducerea considerabilă a timpului de control în vamă, a distanțelor de parcurs și respectiv, a cheltuielilor de transport.