Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova va fi lansat un album cu muzică lăutărească

Versiunea digitală a acestui album va pune la dispoziție lumii întregi o minunată colecție de muzică folclorică din Moldova.
Sputnik

CHIȘINĂU, 24 apr — Sputnik. La Chișinău va fi lansat un album cu muzică lăutărească, alcătuit și înregistrat de regretatul Gheorghe Bodolica, om emerit în arte al Republicii Moldova. Lansarea oficială a albumului va avea loc pe 25 aprilie, care este data de naștere a acestui păstrător al tradițiilor muzicale din Moldova.

Potrivit lui Veaceslav Bodolica, fiul lui Gheorghe Bodolica și fostul solist al trupei ruse „Premier-ministr", albumul a fost înregistrat încă în anul 2009, iar lansarea acestuia era un vis comun al celor doi, tată și fiu.

Folclorul autentic moldovenesc, laureat la un festival internaţional

„Deși tata a fost un muzician renumit, acordeonist, om emerit în arte și toată viața a fost înconjurat de muzică, el nu a cântat niciodată în public, ci doar în sânul familiei. Acum avem posibilitatea de a demonstra lumii întregi cum răsună muzica populară moldovenească", a spus Veaceslav Bodolica.

Albumul conține 12 cântece lăutărești și a fost realizat cu participarea celor mai buni muzicieni ai Republicii Moldova: Gheorghe Bodolica, Andrei Brudaru (clarinet), Vasile Duminică (acordeon), Anatol Vițu (braci), Marin Bunea (vioară), Igor Drapac (contrabas), Valeriu Cașcaval (țambal), Mircea Guțu (regie sunet).

Tânăra generație din Moldova trebuie să asculte și să cunoască acest frumos patrimoniu cultural.

Producătorul Fiodor Fomin, participant la acest proiect, a comunicat că albumul numit „Familia Bodolica" va putea fi descărcat începând cu data de 25 aprilie de pe platformele: iTunes, Apple Music, Spotify și Yandex.Music.