Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Aglomerație la hotarul de stat. Unii pleacă, alții vin acasă de Paște

Serviciul Vamal a dispuse o serie de măsuri pentru a fluidiza traficul transfrontalier în perioada sărbătorilor de Paști.
Sputnik

CHIȘINĂU, 6 apr – Sputnik. La posturile vamale de la hotarul Republicii Moldova se atestă un număr sporit de persoane și automobile, situație specifică perioadei sărbătorilor Pascale. Potrivit datelor prezentate de Serviciul Vamal, în ultimele 12 ore, doar în postul vamal Leușeni, numărul de traversări a unităților de transport a ajuns până la aproape 1,5 mii.

Peste 20 de inspectori vamali, inclusiv conducerea postului, au fost mobilizați pentru a asigura accelerarea formalităților de  vămuire și reducerea timpului de așteptare în vamă.

Poliția de Frontieră - mobilizare maximă: Ce se întâmplă

Acțiunile de fluidizare întreprinse de vameșii din cel mai solicitat punct de trecere au fost monitorizate aseară și de către Directorul adjunct al Serviciului Vamal, Grigore Ionițov. Acesta s-a adresat colegilor din România pentru a asigura un control operativ pe ambele părți ale frontierei.

Serviciul Vamal are dispuse o serie de măsuri pentru a fluidiza traficul transfrontalier în perioada sărbătorilor de Paști. Acestea se referă la suplinirea numărului de personal și a echipamentelor de verificare, utilizarea tuturor arterelor de control indiferent de sensul de traversare, precum și implicarea șefilor posturilor vamale și a adjuncților acestora în actul de vămuire.

Pentru comoditatea persoanelor care intenționează să traverseze frontiera, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22-574 —111), unde acestea pot afla informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot face reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției. 

Potrivit datelor statistice, cele mai mari valori de trafic se atestă în vinerea dinaintea Paștelui. Anul trecut, maximele valorilor de trafic înregistrau până la 3.163 de traversări pentru Leușeni, 2.395 – pentru Sculeni  și 686 – la Criva.